Barion Pixel
Hívj fel! +36302442251

Burning Your Ships

Burning Your Ships

Ha lenne egy olyan terved, ami veszélyes, de hatalmas eredménnyel kecsegtet, szóval érdemes elindulnod érte, vajon mit tennél, hogy kitarts és ne fordulj vissza? Van, aki azt felelné, hogy van A, B és C terve, „biztos, ami biztos”.

Számos megoldás született már arra, hogyan növeljük a kitartásunkat.

Ezek közül, talán Hernán Cortés tette volt a legmeredekebb. Az 1500-as években, Hernán Cortés el akarta foglalni az azték birodalmat, ahol a kegyetlen és szigorú Montezuma uralkodott, aki nem riadt vissza az emberáldozatoktól sem. A legénysége ezt tudta, de azt már nem, hogy amint partra szálltak, Cortes parancsot adott ki, hogy égessék el a hajóikat.

Vannak múltbeli történetek, amik nem egészen fedik a valóságot. Ebben is vannak eltérések, mégis nagyon jól rávilágít arra, hogyan lehet az elkötelezettséget növelni.

Mi van, ha nincs visszaút?

A változáshoz el kell hagynunk a jól ismert terepet. Ha sikereket szeretnénk elérni, tudnunk kell, hogy mi az a célban, ami annyira erős, hogy kitartunk mellette a legnehezebb időkben is. Érdemes számot vetni arról is, hogy melyik hajót égessük el, mi az, ami a leginkább elcsábítana, és feladnánk miatta a célunkat?

Egy fogyókúrát, egy edzést, vagy egy önismereti folyamatot bármikor abbahagyhatunk, ha nincs tétje.

De vajon, ha azért kezdtünk bele, mert az egészségünk veszélybe került, vagy beneveztünk egy versenyre, ami valamiért nagyon fontos, vagy olyan előnyhöz jutnánk, amit nem érhetünk el másképp, akkor képesek vagyunk hajókat égetni?

Lehet mérhetetlenül fontos a cél, de ha ismerjük magunkat, és eddig könnyen feladtuk, vajon kitartásra ösztökélne bennünket, ha nem lenne visszaút?

Ezek bizony megfontolandó kérdések.

Van, aki már hosszú ideje az üzleti világban él, neki természetes, ha időnként hajót éget. Néha, szeretnénk megúszni a kemény küzdelmeket, miközben vágyunk a sikerre.

A hatékonyságot nem keverhetjük össze azzal, hogy megspóroljuk a nehézségeket, mert akkor elveszítjük a céljainkat.

A célok irányt adnak a munkahelyünkön, az üzleti életben, a személyes fejlődésünkben, a kapcsolataink építésében, az egészségünk megtartásában, a szabadidős tevékenységeink területén és a vállalkozásunkban is. A tervek térképet készítenek hozzá,. Az út akadályainak, és nehézségeinek az elfogadása pedig növeli az elkötelezettségünket.

Segítek, hogy kitartóvá válj, ha eddig ez nehezen ment, és megtanuld felhatalmazni magadat. A Best Moment ebben támogat. Hívj fel, kezdjük el most.