Barion Pixel
Hívj fel! +36302442251
  • Home
  • Blog

Tervek nélkül csalódás vár

Nem szeretem, ha megmondják mikor mit tegyek. Feldühít, ha valami nem úgy történik, ahogy szeretném. Beszűkül az agyam, képtelen leszek józanul gondolkozni, marad a tehetetlenség, ebben a szűk kis sikátorban, ahol semerre se látok, nem látom a fényt az alagút végén. Csak tapogatózom ebben a sötét állapotban. Elég katartikus ez a hangulat. Annyira akartam tudni, hogy mi erre a megoldás, de hosszú évekig fogalmam nem volt.

Nem vagyok ezzel egyedül.

Sokan osztanak meg velem olyan tapasztalatokat, mint ez a „végül nem úgy történtek a dolgok, ahogy terveztem, és ez kikészít”.

Ilyenkor, kicsit csendben maradok, majd előveszem azt a kérdést, ami nyílegyenesen rátér a lényegre, „tényleg terveztél”?

A csodálkozó tekintet máris válaszol. “Minek, hiszen itt van minden a fejemben.”. És a másik nagy kedvence mindenkinek, hogy “ebben rutinos vagyok már“.

Igen, azokban a fejekben, sok minden van. Annyira, hogy még aludni sem tudunk nyugton, mert egymással versenyeznek a gondolataink, jó nagy káoszt kavarva. És a rutin, hát az is, csak úgy visz bennünket. Sok a teendőnk az átlagos hétköznapokban, amik  “ott vannak a kisujjunkban”.

De mi lenne, ha egyszer tényleg lehetőséget adnák annak, hogy megtervezzünk előre például egy napot, hetet, hónapot. Mert mi van akkor, ha így több időnk jutni a kedvenc dolgainkra?

De hogy tervek! Az tényleg, minek?

Nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy írjuk le részletesen, tervezzük meg a lépéseket… azért, mert engem ezerszer is elgáncsolt az az “ott van a fejemben”. Nagy csalódásokat okoz.