Barion Pixel
Hívj fel! +36302442251

Mindenhez is értened kell?

Az egyéni vállalkozónak igen sokféle feladattal kell megbirkóznia. Persze az elején amikor tele vagyunk ambícióval, lelkesedéssel még nem derülnek ki ezek a kópéságok.

A kezdő és az egyéni vállalkozók nem mindig fordítanak kellő figyelmet, azokra a dolgokra, amik jelentős hatással vannak a teljesítményre.

Vagy mert nincs rá energiájuk, vagy mert nem tudják hogyan tegyék.

Sok a feladat, amivel megbirkóznak nap mint nap. Akár terméket ad el, akár szolgáltatást nyújt, értenie kell „mindenhez is”.  Jó, ha a szakmája mellett, ért az eladáshoz, a videókészítéshez, a közösségi oldalakhoz, a posztoláshoz, a hírlevél készítéshez, a honlap vezetéséhez, nem árt, ha kreatív, ha ismeri az ügyfélszerzés mikéntjét, jól kommunikál… nem sorolom, persze, hogy van még.

Mit tegyen, hogy ne égjen ki, de sikeres legyen?

Meg akar felelni az elvárásoknak, és emellett gyakran, pont a lényeg veszik el. A szenvedély. Hiszen azért lett vállalkozó, hogy azzal foglalkozzon, amit szeret, szabadon oszthassa be az idejét, sikerre vigye a munkáját, sok pénzt keressen… De ha saját maga rabszolgájává válik, az nem éri meg.

Épp ezért elengedhetetlen a hatékonyság, mert akkor kevesebb erőforrás felhasználásával többet ér el, legyen szó időről, energiáról vagy pénzről. Hasznos eszközök állnak a rendelkezésünkre, az eredményes munkához, de van valami, ami mindennél fontosabb.

Ez pedig a vállalkozó önmaga.

Hiába a sok tudás, a mindenhez-értés, a kiváló szakmaiság, nem lesz elég ahhoz, hogy tartós sikereket érjünk el, ha nincsenek jól használva az erőforrásaink. Nem csak a magánemberek, de a vállalkozók, sőt sok esetben a cégvezetők sem ismerik eléggé magukat.
Nincs rá idő.
Lényegtelen ez az igen kényes, de annál hatékonyabb eleme az életünknek.

Mély munkával jár, ám itt nem lépésről lépésre haladunk, hanem hatványozottan jön majd az eredmény. Kárpótol az “elpocsékolt” időért. Erőforrások bukkannak fel, a belső szabotőröket kiiktathatjuk, megtanulunk nemet mondani, határokat húzni… Szóval sok pozitív hozadéka van.

A felfedezéseknek nagy erejük van, képesek visszaemelni az elveszettnek hitt szenvedélyt.

Szóval érdemes belevágni az önismeret rejtélyes világába.. És mikor, ha nem most?