biofeedback

Izomteszt

Feszült izmok

Minden, amit gondolsz, vagy teszel, befolyásolja az izmaid működését.

Stresszhelyzetben izmaid feszültségi állapota megváltozik.

Egy izomreakció kiváltásához elég egy nyomasztó szituációra vagy egy bizonyos személyre gondolni.

E felismerés alapján Goodheart kidolgozott egy eszközök nélkül végezhető tesztelési eljárást az energiablokkok azonosítása céljából: ez az izomteszt. (A kineziológia alapjait az 1960-as évek elején dr. George Goodheart amerikai csontkovács rakta le.)

A kineziológia egy gyengéd módszer, ami az egységre alapoz, szó szerinti jelentése „mozgástudomány”. A több évezredes tudás alappillérein nyugvó hagyományos kínai orvoslás szerint a testet energiapályák (meridiánok) hálózzák be. A meridiánokban elakadó energiaáramlás problémát okoz. Ez az energiablokk kialakulhat negatív érzelmek felhalmozódása, terhelő környezeti hatások, a teljesítménykényszer vagy a kevés mozgás következtében.

 

Izomteszt

A test válaszainak ellenőrzésére kitűnően alkalmas például a felkar deltaizma (Deltoid medius, a deltaizom középső része). Ha valamiért nem tesztelhető a deltaizom, akkor más izmon végezzük a tesztet.

Az izomtesztelés alapja az agy és az izmok közötti kölcsönhatás. Az izomtesztelés során tapasztalt izomerő változás megbízható információt ad a tesztelő  (kineziológus) által feltett kérdésre.

A pozitív élmények felidézésekor a tesztizom feszes marad, míg a negatív érzelmek, élethelyzetek megemlítése során „lekapcsolódik”.

Mély szinten valamennyi tapasztalat benne van a test és agy memóriájában, s rendezésre vár. Agyunk hatalmas kapacitású komputerként tárolja az információkat.

 

Az agy és a stressz

Izmaid működését az agy irányítja

Izmaid a központi idegrendszer kijelzőinek tekinthetők.

Az izomteszt segítségével lehívható, felidézhető az élet minden pillanata, segítségével oldhatók a múltbéli, jelenlegi, és a jövőben jelentkező potenciális problémák, felderíthetők azok a traumatikus élmények – a fogantatásig, generációig… visszamenőleg -, melyek feldolgozatlanul maradva, elfojtva, negatív hatással vannak a jelen életedre.

A kineziológiai izomtesztelés, mint biofeedback lehetővé teszi, hogy tudatos emlékezés nélkül is felderítsd azokat az eseményeket, melyek egymásra épülve létrehozták jelenbeli problémádat.
A stressz, az érzelmek, hatást gyakorolnak tested energiarendszerére, befolyásolják izmaid állapotát és működését.

Az izomtesztelés gyors és megbízható eszköz az információ megszerzéséhez, tiszta választ ad, mely nem képezi további találgatások, magyarázatok és értelmezések alapját.

A tesztelés során a kineziológus gyengéd nyomást gyakorol a tesztelt személy kinyújtott alkarjára.  A kar vagy „erős tartás”, vagy „elgyengülés” választ ad a feltett kérdésekre.

Izomteszteléssel  direkt kérdéseket intézhetünk a kliens „belső tudásához”, és egyenes igen/nem válaszokat kapunk. Hasonlóan működik, mint egy hibakereső készülék.

Azonnali visszacsatolás

Ez az azonnali visszacsatolás teszi olyan eredményessé a kineziológiát. A test nyomban közli “igen ezt elfogadom, mert segíti az életemet”, vagy “nem erre van szükségem, mert ez stresszt vált ki”.

A stressz, konkrét személyekhez, helyzetekhez vagy eseményekhez lesz köthető, különféle kineziológiai technikák segítségével “oldhatóvá” válik.

A pontos izomteszt igazi művészet, időt és gyakorlatot igényel és vannak buktatói.

Bárki nyomogathatja a kezét vagy a lábát, de ennél jóval többről van szó. Sok tényező befolyásolhatja az izomtesztet, ezeket figyelembe véve lesz az eredmény megbízható.