A csodák tere

Meseterápia &

Egyszer volt, ma is él...

A mesék, nagyon régen szegődtek mellém, és azóta tart velem a csodákban való hitem is. Édesapám képeket fest, és azt mondta egyszer, hogy mindig akkor fog hozzá, amikor meghívja Őt a festmény.

A mesék is ezt teszik. Valahogy ott teremnek, és pont az, amelyikre éppen szükséged van. Megelevenednek benne a képek, és gyógyírt kínálnak a problémádra, megoldódnak a konfliktusaid, csökken a stressz, ráeszmélsz az életcélodra, segít a továbblépésben… Felsorolni sem lehet, mennyi helyzetben ad Erőt.

Talán első pillantásra, – sőt még másodikra is, – komolytalannak tűnhet ez a módszer, de nem az! Bátran kijelentem, hogy amikor meghív a mese, akkor segít is. Az érettséghez bizony hozzátartozik, hogy mersz-e játszani, és mersz-e belevágni a mesék világába. Mert így szembesülhetsz igazán egy mély tudással.

Nem számít, hogy gyermekkorodban hallgattál-e meséket, vagy nem, és most döntöttél úgy, hogy elolvass egyet, a mese, életrekelti benned mindazt, aminek élnie kell.

A reakciók, szinte mindig ugyanazok: „hihetetlen, nem is gondoltam volna, hogy ennyi mindent elárul rólam.”

Várlak Téged is, hogy belépjünk egy mesébe, és megnézzük, mit kínál a Te számodra!

Amikor a mese gyógyít...

Talán tudod, talán nem, hogy az Ezeregyéjszaka meséinek van egy párja, az Ezeregynap meséi.

A könyv azzal kezdődik, hogy Farruknáz hercegkisasszony találkozik álmai férfijával. Ezután azonban különös dolgok történtek. Miért keresték fel tudós orvosok, és miért mondott neki Szütlümene, a dajkája, ezeregy napon át meséket?

Ez a történet, több mint ezer éve született, és mivel a könyv, itt van a szobámban, ezért levettem a polcomról, hogy elolvassam Neked is, mi történt pontosan Farruknáz hercegkisasszonnyal?

Ha, bár felnőttél, de szeretnél egy mesét, hallgasd szeretettel…

 

Egyszer aztán véget ért az ezeregyedik történet is…

 

 

Hol volt, hol nem volt, egyszer régen, nagyon régen, vagy talán épp az előző pillanatban… hiszed-e vagy sem, a mese sokkal többet tud, mint gondolod…

Hogyan is mondja a mese? Aki nem hiszi, járjon utána!

Nekik már segített