Miért végezzünk meditatív gyakorlatokat?

Erre roppant egyszerű a válasz, azért, mert jót tesznek. Testileg, lelkileg, szellemileg és spirituálisan is biztosítják a jóllétünket.

Mindegy, hogy ülünk, fekszünk, sétálunk vagy tudatos mozdulatokat végzünk. Próbálgassuk, gyakoroljuk és rátalálunk arra, ami nekünk a legjobban működik. Kivonulunk a napi zajból, az elvárásokból, elcsendesedünk, közel kerülünk a forrásunkhoz, és feltöltődünk életenergiával.

Amikor aztán visszatérünk a hétköznapokba, kiegyensúlyozottabbak és derűsebbek leszünk.

A meditatív gyakorlatokban, tisztelettel fordulok az ősi időkből érkező tanítások felé, ahol a gyakorlás alapja, a teljes elvonulás és a hosszú idő. A mi világunkban ezt ritkán (vagy nem is) tehetjük meg, mégis sokan szeretnénk élvezni az áldásos hatását. 

A gyakorlást, mindenki számára elérhetővé tettem, hogy alkalmazható legyen a hétköznapok rohanása mellett is.

HELYBEN…

A helyben végzett gyakorlatban, fekhetsz vagy ülhetsz. Fontos a kényelem, hogy közben ne kelljen mozogni, bár ez, nem annyira merev szabály. A teljes ellazulás a lényeg, ezért figyelünk oda néhány jó tanácsra.

A befelé figyelés azt jelenti, hogy elengedjük a külső világot.

A gyakorlatot szertartás-szerűen végezzük, mert egy szent térben, tudatosan lazulhatunk el.

Amíg nincs tapasztalatod, még nem olyan erős a hívószó, de ez idővel kialakul, és meglátod, szeretni fogod.

Amikor ilyen gyakorlatokat végzünk, többezer éves bölcsességek szólítanak meg bennünket.

Milyen áldásos hatásai vannak?

Elcsendesíti a túlgondolt elmét, kapcsolódsz a belső forrásodhoz, tudatosítod hogy, mi működik és mi nem az életedben, megtanulsz elengedni, egészségesebb leszel testileg és lelkileg, lelkesebbé válsz, a tisztánlátásnak köszönhetően ráébredsz valódi önvalódra…

A meditációnak vannak mozgással egybekötött formái is. A Chikungot, 1999-ben ismertem meg. Már az első mozdulatok, felidézték azt a régi emléket, amit a karate formagyakorlatai jelentettek számomra.

A hagyományos kínai orvoslás, eleinte olyan messze volt tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől, de aztán, izgalmas kaland lett az energiák természetével ismerkedni. A testünkben, meridiánokban (energiavezetékek) kering az életenergia, ami táplálja a szerveinket, és a testünket. A Chikung feladata, hogy fenntartsa a szervezet egyensúlyát, és biztosítsa az energia szabad áramlását.

A Chikung a napjaim részévé vált. Rövid idő alatt, a testemben és a lelkemben is éreztem a pozitív változásokat.

És nem csak én. A csoportjaimtól, sok visszajelzés érkezett, még évek múlva is. Az egyik gyakorlás végén, az egyik srác azt mondta, hogy soha nem gondolta volna, hogy állva is ennyire el tud lazulni. Igen, ez is csodálatos benne.

A Chikung jelentése, az életenergia tudatos áramoltatása.

Egyszerű, állva végezhető gyakorlatok, melyekben a mozdulatok mellett, a légzés és az éber ellazulás is szerepet kapnak.

MOZGÁSSAL …

De van itt még valami…

AZ OTTHON KÉNYELMÉBEN

Szeretném bemutatni Neked az ellazulásnak egy különleges formáját.

A hangokon keresztülii elmerülésről van szó. De lépjünk még egy kicsit beljebb. Amikor ugyanis elcsendesíted az elmédet, a megengedés állapotába kerülsz, és nem lesz benned ellenállás, elvárás vagy kritika.

Egy lelkes és megnyugtató hangfelvétel hallgatása közben, természetes módon emelkednek a rezgéseid, ami miatt közel kerülsz ahhoz, aki valójában vagy.

A Pitymallat, inspiráló és bátorító felvételei ezt kínálják számodra. Egy kis időre kilépsz a zajból, majd amikor visszatérsz a hétköznapokba, egyensúlyban leszel önmagaddal és a környezeteddel. Könnyebben látod meg azt, hogy mi működik és mi nem, és tudatosabban haladhatsz a pozitív jövő felé.

Mindannyian szeretnénk lelkileg és fizikailag egészségesek maradni, de gyakran, nagy erőfeszítésnek tűnik, hogy elmenjünk valahova. A Pitymallat hanganyagait azonban az otthonod kényelmében is hallgathatod.

Nézz körül, válaszd ki azt, amit a legközelebb érzel magadhoz!

 Honlapom változatos formákban találod meg a pozitív változás és fejlődés lehetőségeit.

Ez is a Tied lehet!

Szerezd meg a legfontosabb híreket, ne maradj le a kedvezményekről!
A honlapom hírleveleihez olvasd el, és fogadd el az Adatvédelmi tájékoztatót, majd iratkozz fel.A motivált és friss élet

Alakíts ki egy egészséges rutint abból, ahogy önmagadra figyelsz. Tökéletesítsd tovább a számodra ideális életet.

Kapcsolatok

info@banfiandrea.hu

+36 30 244 22 51