kánikula

Kánikula ellen

Kánikula ellen

Gyermekkoromban nagyon örültem, amikor a boltban megjelent a banán. Ritka kincs volt. Azontúl, hogy finom, bár van, aki szerint tök íze van és mézzel eszi, hallottam még valamit róla, amit egyszer végre kipróbáltam, hogy igaz-e.

 

Az egyik nyár kegyetlen forróra sikeredett. Elviselhetetlen volt a kánikula. Nagyon bíztunk benne, hogy az erdő, és a patak, aminek a közelében foglaltunk szállást, majd enyhülést hoz. Kutyagoltunk a száraz melegben, lelki szemeink előtt már megjelent a csordogáló patak.

Én már elképzeltem, hogy ledobom a cipőmet és belegázolok a friss vízbe. Ilyen lehet a sivatagban a délibáb… mi sem jártunk máshogy.

Találkoztunk egy kiránduló csoporttal, akik szerint, ilyen még nem is volt, hogy a patak vize kiszáradt…

Nem hittem a fülemnek. Nincs patak?

Tényleg nem volt. Nyugodtan belesétálhattunk a folyómederbe, egy csepp víz nem sok, annyi nem állta utunkat.

Kitaláltunk mindenféle bohókát, hogy elűzzük a forróságot. Táncoltunk, énekeltünk, fütyültünk, vicceket meséltünk, meg mondogattuk magunknak, hogy nincs is olyan meleg… Valaki még azt az ötletet is feldobta, hogy ne figyeljünk arra, hogy hány fok van. Ezt megtapsoltuk. Mert pont olyan volt, mint a „ne gondolj a lila majomra”.

Nagy kínomban megszólalt egy régi dallam a fülemben, „a déli gyümölcs hűt”.

Előkaptam a banánomat, egy falásra megettem, majd a héját, a csuklómra tettem. Hogy milyen jól esett! Leültem egy fatuskóra, hogy minél tovább élvezhessem ezt a kánaánt. Akkor ugrott be, hogy a banán hűt…

A többiek mosolyogtak rajtam, de hűlni én hűltem.

Aztán ki tudja, hogy azért-e, mert a jó példa ragadós, vagy, mert a kánikula győzött, mindenki előkapott egy banánt, és még le sem nyelték az utolsó falatot, a banánhéjak már ott feküdtek a felhevült csuklókon.

Legyen ez a Te időd, készíts egy finom kávét, vagy egy teát, és lépj be a Montázs Blog világába. Olvasgass kedvedre. Találj rá arra a gondolatra, ami biztat, megerősít valamiben, vagy egyszerűen csak megnyugtat. Ha tetszik, akkor add tovább, és vidd hírét.
Tarts velem. #montázsblog,