valódi

Életcél

Ébredés

Ikigai…

Azt jelenti, hogy az élet értelme, ami miatt reggelente örömmel kelsz fel. Amiért élni érdemes.

Az iki azt jelenti, hogy élet, a gai pedig azt, hogy érték.

A japán titok, hogyan éljünk értelmes életet, Okinawa szigetéről ered, ahol a legmagasabb a várható élettartam. A halhatatlanok földjének is hívják, és itt a legmagasabb a száz évesek aránya. Az ikigai eszméjét követve élnek.

Bennünk él az ikigai, akár több is, de van, hogy nem is tudunk róla.

Az egyetlen, ami sosem változik, az maga a változás. Akkor tudjuk a kezünkbe venni az életünk alakítását, ha ezt elfogadjuk. Boldogságunk és céljaink eléréséhez az idő múlásának tényével is meg kell barátkoznunk. Talán ez az egyik legnehezebb feladat napjainkban, ahol minden eszközzel azon vagyunk, hogy legyőzzük az idő vasfogát.

Az ikigai elkísér bennünket egy életen át, és velünk együtt változik. Lényeges, hogy bárhol is tart az életünk, mindig összhangban legyünk vele. Ha nem figyelünk erre, akkor azt érezzük, hogy kisiklik a kezeink közül az élet, és a külső erők veszik át az irányítást.

Vállalnunk kell önmagunk megismerését, hogy megtaláljuk, és ez nem mindig könnyű. De van még valami, ami miatt vonzó vele foglalkozni. Az ikigai nem csak abban segít, hogy jelentőségteljesebb életet élhessünk, hanem megvéd bennünket a stressztől és a betegségektől is.

Akiknek van életcéljuk, rendszerint egészségesebbek, motiváltabbak és ellenállóbbak.

Számomra az ikigai, mint módszer és mint út jelenik meg. Életre kelti azt az ősi vágyat, ami a boldogságunk tartópillére.

 

Hunyd le a szemed.

Ezt a pillanatot adom most neked, hogy megkérdezd magadat, mi az, amit igazán szeretsz, és ami miatt minden reggel örömmel ébredsz, mert egy újabb csodás nap vár rád?

Mikor kinyitod a szemed, vele együtt nyisd meg a szívedet is ennek a lehetőségnek.

Tarts velem.

Andrea

Az élet értelme

A www.banfiandrea.hu, az intuitív életstílus megteremtője.
Amennyiben szeretnél olyan gondolatokat, javaslatokat, híreket az új blog bejegyzéseimről vagy egyéb eseményekről, melyek emlékeztetnek Téged a könnyed és szabad életre, akkor tarts velem!
Iratkozz fel, és rendszeresen küldök neked emaileket.
Természetesen, bármikor leiratkozhatsz.

“Reménykedj, légy bátor, és örülj annak, hogy a szívedben van egy kis zabolátlan furcsaság.” (Neil Gaiman)