valódi

Életcél &

Ébredés

Ha ezeket a sorokat olvasod, a belső hangod hívására érkeztél, melynek mélyről jövő oka van. Örülök, hogy itt vagy.

Az ok, ami miatt reggelente örömmel kelsz fel, amiért élni érdemes. Van erre egy elbűvölő japán szó, “Ikigai”…

A japán titok, hogyan éljünk értelmes életet, Okinawa szigetéről ered, amit a halhatatlanok földjének is hívják, mert itt a legmagasabb a száz évesek aránya. Az Ikigai eszméjét követve élnek.

Nevezzük életcélnak, küldetésnek, az életünk értelmének, egy az igazságuk, a felfedezés vágyával születtünk, és meg akarjuk találni.

Elkísér bennünket egy életen át, és velünk együtt változik. Bárhol is tart az életünk, fontos, hogy mindig összhangban legyünk vele. Ha nem figyelünk erre, akkor azt érezzük, hogy kisiklik a kezeink közül az élet, és a külső erők veszik át az irányítást.

Vállalnunk kell önmagunk megismerését, hogy megtaláljuk, és ez nem mindig könnyű. De van még valami, ami miatt vonzó vele foglalkozni. Az életcélunk nem csak abban segít, hogy jelentőségteljesebb életet élhessünk, hanem megvéd bennünket a stressztől és a betegségektől is.

Akiknek van életcéljuk, rendszerint egészségesebbek, motiváltabbak és ellenállóbbak.

Munkámban az Ikigai, egy módszer és egy lehetséges út a boldog élet felé. Egyszemélyes tanfolyamon indulhatsz el ezen az úton, ahol kísérőd leszek.

Mielőtt továbblépsz, szeretnék neked adni egy pillanatot…

Hunyd le a szemed, és kérdezd meg magadat, mi az, amit igazán szeretsz, és ami miatt minden reggel örömmel ébredsz, mert egy újabb csodás nap vár rád? Ezzel a képpel együtt nyisd meg a szívedet is ennek az elképzelésnek.

Nincs még életcélod? Akkor legyen az az első , hogy megkeresd…

“Reménykedj, légy bátor, és örülj annak, hogy a szívedben van egy kis zabolátlan furcsaság.” (Neil Gaiman)