életcél

Ideje hinni

Ideje hinni

Milyen az, amikor valaki boldog?

Talán az, hogy harmonikus párkapcsolatban élünk, jól fizető munkánk van, határozottak, sikeresek, szépek, könnyedek és még ki tudja, mi minden vagyunk… ?

John Lennontól, azt felelte, hogy boldog akar lenni, ha nagy lesz. Azt hitték, hogy rosszul értelmezte a kérdést, ő pedig úgy gondolta, hogy rosszul értelmezték az életet.

 

Többször meghívtak már a Forrás Rádióba, hogy beszélgessünk egy nagyot, a való életről.

Amíg nincsenek rendben az alapvető szükségleteink, – mint legyen hol laknunk és tudjunk mit enni, – addig semmi más nem érdekel bennünket.

De, amikor rendben van, el kezdünk-e nyitni másra is?

 

A harmincas éveinkben kezdünk el gondolkozni az élet értelméről. Talán, mert nekem azt mondták, hogy későn érő típus vagyok, már közel jártam a negyvenhez, amikor ez igazán érdekelni kezdett. Tehát, nincs időhöz kötve. Meg fog érkezni.

Ilyenkor sok kérdés merül fel. Miért itt élünk a Földön, van-e előző életünk, karmánk. Tényleg csak három dimenzió van, mit jelent a határtalanság, és közben, egyre nagyobb teret hódít a szabadság kérdése. Van-e Isten, ki ő, mi ő, és mi kik vagyunk? Meg ilyenek.

Sok kérdésre, sok válasz érkezett. Egészen elvesztem benne, nem tudtam, miben hihetek. A kíváncsiság és a szkeptikusság felváltva billentett ki a jól megszokott életemből.

Több száz emberrel folytatott beszélgetésből és a nagy mesterek életéből, idővel, kezdett kialakulni a világnézetem.

Szinte mindegy, hogy honnan, kitől, és mit vettem át, végig a saját utamat jártam. Az összes gödör, zsákutca, öröm, mélyrepülés, mind erről szól. Nem is lehet másképp.

Elfogadtam már, hogy nem csak egy fizikai test vagyunk, hanem lelki és szellemi lények is. Az egyetemes törvényszerűségek sokat segítenek.

Végigvonszolhatjuk magunkat az életen, és szenvedhetünk, vagy könnyed ritmusban áttáncolhatjuk. Vagy elfogadjuk, hogy mind a kettő létezik.

 

Az élet értelme nagy lelki erőt, inspirációt és szenvedélyt adott. Amikor reggel azzal nyitom ki a szemem, hogy tudom, hogy mi az, amiért érdemes felkelnem, akkor a hosszú és boldog életre vár rám.

Ezért kutatjuk azt a bizonyos életcélt. Aki nem tudatosan keresi, az is keresi…

Ideje hinni…

 

Legyen ez a Te időd, készíts egy finom kávét, vagy egy teát, és lépj be a Montázs Blog világába. Olvasgass kedvedre. Találj rá arra a gondolatra, ami biztat, megerősít valamiben, vagy egyszerűen csak megnyugtat. Ha tetszik, akkor add tovább, és vidd hírét.

Tarts velem. #montázsblog