öröm

Hoztam virágot

Hoztam virágot

Pont olyan kék színe volt, mint a szemének. Égszínkék. Vörös, tüsi haja égnek állt, az arcát szeplők borították, mégis ő volt a leghelyesebb fiú égen, s földön. Ott állt velem szemben és nyújtotta a virágot felém.

Vörös lett az arcomat, nem tudtam mit kellene tennem. Öt éves voltam. Elvegyem? Vagy elvágtassak a lehető leggyorsabban az ellenkező irányba?

Zavarbaromban földbe gyökerezett a lábam. Ő, akkor odahajította a virágot és elrohant.

Hangos nevetés harsant fel a hátam mögött. Nem tudom kik voltak és miért nevettek, én, az ellenkező irányba futottam el. A lovagot nem láttam azóta.

 

Amikor alsós voltam, az unokatesóimmal játszottunk iskolásat. Hogy ki találta ki ezt az idiótaságot, nem tudom, de az unokabátyám kettest adott az egyik feladatra. Na ezt, jól megjegyeztem. Soha ilyen rossz jegyem nem volt még. Megfogadtam, hogy soha többet nem játszom velük. Ott is hagytam őket, és amikor évekre rá meséltem róla, nem is emlékezett rá senki. Csak én…

 

Talán veled is megtörtént. Talán voltál már szégyenlős, vagy alul értékelt gyermek, és ismered ezeket az érzéseket.

Történetek a múltból, amik megragadnak, hogy együtt járjuk a hétköznapok útjait. Hihetetlen, hogy sok-sok évvel később is, egy csokor virágtól levert a víz, a negatív kritikától pedig megsemmisültem.

Elegem lett. De mit tegyek?

Hagyhatom, hogy minden hasonló alkalom a földbe döngöljön, vagy veszek egy nagy levegőt, és kitalálok egy másik verziót. Az utóbbit választottam.

Ma már odafigyelek arra, hogy amikor ajándékot vagy kritikát kapok, nyitottan és örömmel fogadjam. Az ajándék csodás dolog, a véleményekből pedig tanulhatok is.

Amikor eldöntöttem, hogy nem cipelem tovább a múlt terhét, fel kellett ismernem az ismétlődéseket. Nagy galibát, de nagy felismerést is tartogatnak. Az ismétlődő történetek a gyógyuláshoz vezető kapuk. Merni kell átlépni rajtuk.

 

 

Legyen ez a Te időd, készíts egy finom kávét, vagy egy teát, és lépj be a Montázs Blog világába. Olvasgass kedvedre. Találj rá arra a gondolatra, ami biztat, megerősít valamiben, vagy egyszerűen csak megnyugtat. Ha tetszik, akkor add tovább, és vidd hírét.

Tarts velem. #montázsblog