téli örömök

Ho-ho-hóóó

Ho-ho-hóóó

Ki gondolná, hogy a hóesés vagy a karácsony nem mindenkinek öröm?

Mindegy, hogy Mikulásnak, vagy Télapónak hívják, az a lényeg, hogy tegye bele az alaposan megtisztított csizmámba a sok édességet december hatodikán.

Imádtam, amikor esni kezdett a hó, máris rohantam le, hogy rápattanhassak a vasból és fából készült szánkómra. Ahányszor csak lehetett, annyiszor siklottam le a roppanós fehérségen, egészen estig, hogy már az orromig sem láttam.

Pár éve, egy hatalmas gumit húzunk-vonszolunk ki a dombra, mert az aztán mindent visz! Az igaz, hogy meg kell küzdeni azért, hogy ki NE vigye, de valahogy mindig győz az élmény, ezért ráfoghatjuk, hogy szívesebben cipeljük. A hó, belecsapódik az arcunkba, nem látunk semmit, nem tudjuk irányítani, megy amerre akar, és néha még fel is borulunk. Mekkora móka!

Az élményeinktől függ, hogy valami szép vagy kellemetlen. Egyszer, lelkesen ecseteltem a karácsonyi ajándékvásárlást egy ismerősömnek, mire azt mondta, hogy neki a karácsony semmit nem jelent. Én ettől teljesen ledöbbentem. Akkor hallottam életemben először ilyen véleményt erről a számomra csodálatos ünnepről.

Amikor megjelennek a hópelyhek, és kifehérlik az ég, az maga a csoda. Nagyon szeretem. Ha autóba kell ülnöm, akkor már nem annyira. Ez is jól visszaadja, hogy milyen változatos ahogy a dolgokról gondolkozunk.

De vajon tényleg ennyire befolyásolhatnak a külső körülmények? Egy heves vita, egy bántó szó, egy félresikerült reakció…

Igen, de még mennyire. Mélyen eltemetjük az erős negatív érzelmeket, ami az adott pillanatban a legjobb védekezés volt. Sajnos, egy ilyen emlék, évek múlva is gáncsot vet, és hiába a hóesés, vagy az ünnepi hangulat, nem ér el a szívünkig. Ha egyszer rossz volt, nem is lehet másképp…

Biztos, hogy így van? Megtörténhet, hogy áldozattá válunk, de utána rajtunk múlik, hogy azok akarunk-e maradni? Amíg másokat hibáztatunk, önmagunk rabszolgái vagyunk.

Itt az ideje, hogy felébredjünk és letegyük a voksot amellett, hogy a saját életünkért, a hangulatunkért, a reakcióinkért mi vagyunk azok, akik tehetünk valamit.

December van, indul az advent, nem sokára jön a Mikulás is, és sajnos, kaptunk egy halom korlátozást, ami szétcsaphatja a tél örömeit.

De! Ami a szívünkben van, az a csak a Mienk! Nem veheti el tőlünk senki sem. Eldönthetjük, hogy kiállunk magunk mellett, mert bármi is van körülöttünk, az örömünk, nekünk a legfontosabb.

 

Legyen ez a Te időd, készíts egy finom kávét, vagy egy teát, és lépj be a Montázs Blog világába. Olvasgass kedvedre. Találj rá arra a gondolatra, ami biztat, megerősít valamiben, vagy egyszerűen csak megnyugtat. Ha tetszik, akkor add tovább, és vidd hírét.

Tarts velem. #montázsblog