kövek

Felesleges holmik

Felesleges holmik

Gyűjtögetek. Mindegy, hogy hol vagyok. A tengernél, a csúszdaparkban, a Duna parton vagy a Mátrában, ha köveket látok, azonnal összeszedek, amennyit csak bírok.

Annak idején, a suliban, a kártyanaptárok és a sörös dobozok voltak divatban. Pillanatok alatt tele a polc, a doboz, a raktár… ahol helyet találtam.

De, még mást is gyűjtögetek.

Érzelmeket, gondolatokat, meggyőződéseket.

Kialakítottam saját kis gyűjteményemet, amivel teljesen otthonosan éreztem magam, és bárki azt mondta, hogy „hé, figyelj, ez így nem oké, nem jó dolgokat gyűjtögetsz”, legyintettem.

Miben hittem? „A férfiak megváltoznak, a nő kedvéért”. Bele is törött a bicskám pár kapcsolatba. „A vállalkozás férfinak való.”  Persze, hogy csak alkalmazottként tudtam magamra gondolni. „A pénzért keményen meg kell dolgozni.” Nekem, ez két állást jelentett éveken át. „Bátran ki kell állni magamért.”  Nos, inkább a harcra hegyeztem ki magam, megoldásokra nem igazán maradt energiám.

Ebben a szép kis gyűjteményben, maximálisan hittem. Mentem a saját fejem után, „azt, majd én tudom” jeligével és a hozzátartozó szemellenzővel jártam-keltem.

 

De, én sem úszhattam meg, hogy próbára tegyen az élet. Meg kellett kérdeznem magamtól, “ki ez a csaj”?

Nem lenne jobb boldog párkapcsolatban élni, egy élvezetes munkát végezni, vagy az igazságomat több szemszögből is megnézni?

Ki ez a csaj?

Vajon a válasz keresése, megéri az áldozatot: a ráfordított időt, pénzt, energiát?

A változás két szóval indult: „igen, megéri!”…

És öt szóval folytatódott: „mert, lehet jobban is élni.”

Az már nagyon régen volt, amikor a söröz dobozokat, és a kártya naptárakat kidobtam, de most, a haszontalan meggyőződéseimen volt a sor.  Ez már egy fokkal nehezebb volt, de megérte.

Azóta is szorgalmasan selejtezek.

A felesleges “holmik” száma csökken, a fontos dolgoknak egyre több hely jut…

 

Legyen ez a Te időd, készíts egy finom kávét, vagy egy teát, és lépj be a Montázs Blog világába. Olvasgass kedvedre. Találj rá arra a gondolatra, ami biztat, megerősít valamiben, vagy egyszerűen csak megnyugtat. Ha tetszik, akkor add tovább, és vidd hírét.

Tarts velem. #montázsblog