változás

A nyúl puskája

A nyúl puskája

A napokban, a Skype-on hangzott el a következő mondat: “amikor be kellett zárni a boltot, elmentünk mindenfelé a családdal, annyira élveztük, ha most is így lesz, megint megyünk…”

Lenyűgöző, ahogy igyekszünk úrrá lenni egy muszáj helyzeten. Szigorú szabályok között kell élnünk, megváltozott az élet. Vajon mikor lesz ennek vége, és amikor vége lesz, hogyan tovább? “Semmi sem lesz már a régi”. Ez riasztó, mert nem szeretjük az ismeretlent. Százszor jobb a megszokott, még akkor is, ha rossz, de legalább ismerjük.

Ez történik akkor is, amikor mi döntünk úgy, hogy továbblépnünk, változtatunk, és ha nem látjuk, hogy mi vár ránk, könnyen visszahőkölünk. Márpedig elég ritka kincs az, hogy pontosan tudjuk…

 

A bizonytalanság elfogadása, a legnagyobb ajándék, amit adhatsz magadnak. Ha mindennap gyakorlod, és nem hagyod abba, akkor a változásaid bölcs lépések lesznek.

Mivel mozgathatod meg a jó öreg rutint? A leghatásosabb, az, amikor új megvilágításba helyezed az életet és önmagadat. Izgalmas kaland és nagyon megéri.

Épp ezért, a jelenlegi vírus-állapotot is tekintsd egy megújulásnak. Bár, kényszer szülte, de ha meglátod a nehézségek mellett az ajándékokat is, ami vele jön, már könnyebb kivárni azt, ami ezután történik.

Van még valami, amit megtehetsz. Ha aktívan veszel részt a változásban, akkor nagy az esély, hogy arra tartasz, ami neked jó. Erre mondják azt, hogy nehogy már a nyúl vigye a puskát…

Ne a vírus miatt legyél többet szeretteiddel. Ne a vírus miatt gondolkodj el azon, hogy új munkát kellene keresni. Ne a vírus szabja át kénye-kedvére az életedet. Legyél te az irányító.

Vannak vágyaid, melyek a szívedből indulnak, és hidd el, mindig üzennek… Igen, ezt nevezik belső hangnak. Tanulj odafigyelni rá, és tedd ezt meg újra és újra.

A most zajló változás mindenkinek mást hoz. Van egy hatásos gyakorlat, ami segít kijelölni a neked megfelelő irányt.

Főzz egy finom kávét, ülj le és gondold át, milyen életet szeretnél magadnak. Csináld játékosan, lazán. Ne korlátozd le a képzeletedet. Jöjjön a lehetetlen is! Ez a gyakorlat arról szól, hogy felszabadulj és felébressz valamit, ami eddig aludt… Még az is lehet, hogy gyermekkori álmaid térnek vissza.

Ábrándozz, tervezgess, aztán lépj akcióba!

 

Legyen ez a Te időd, készíts egy finom kávét, vagy egy teát, és lépj be a Montázs Blog világába. Olvasgass kedvedre. Találj rá arra a gondolatra, ami biztat, megerősít valamiben, vagy egyszerűen csak megnyugtat. Ha tetszik, akkor add tovább, és vidd hírét.

Tarts velem. #montázsblog