Vállalkozóknak!

Siker a vállalkozásban

A megoldás: mentál-menedzsment!

Amikor munka, vállalkozás, vagy bármilyen feladat közben, – úgy tűnik, hogy indokolatlanul, – lép fel a kedvetlenség, a motiválatlanság, az ingerültség, akkor érdemes minél hamarabb megállni, mert fontos dologra világítanak rá. Ezek általában már csak következmények.

Ideje a háttérből irányító okokat megkeresni.

Pattanjon ki az öltönyéből!

Időnként ki kell nézni az aktakupac mögül, és megállni két tárgyalás között! Emberek vagyunk akkor is, amikor nagy felelősségű feladataink vannak!

A vezetők a stresszes helyzeteket a nap 24 órájában élik: jár az agyuk, terveznek, nagy horderejű döntéseket hoznak.

Jól kezelik, és tudják, hogy egy konditerem, vagy szauna felfrissíti őket, hogy aztán újult erővel folytathassák a munkájukat.

siker-a-vallalkozasban

Mentális akadályok

A stressz azonban időnként váratlan elakadásokat is produkál. Ebben a mentális-falnak van szerepe, amit bizonyos szellemi mintázatok irányítanak.

Mentális modelleknek nevezzük az olyan mélyen gyökerező feltételezéseket, amik mindannyiunk életében megjelennek, és befolyásolják világlátásunkat. Segítik vagy akadályozzák.

Gyakran nem tudunk a létezésükről, és miután a tudatossági szint alatt működnek, azért jelentenek veszélyt, mert nem feltétlenül a valóságot tükrözik. Ilyenkor nem a tényeket látjuk meg, hanem azt, amit igaznak hiszünk, ezért melléfogunk.

Az így működő önkorlátozás a legnagyobb ellenségünkké válik: „tudjuk, hogy mit kellene, még sem alakul úgy, ahogyan szeretnénk”, vagy “Minden erőmmel és tudásommal tolom a szekeret, mégsem megy arra, amerre terveztem”.

Megoldás

Nem újszerű, világmegváltó módszerről van szó, amivel tömve vannak a menedzsmentpolcok, hanem olyan lehetőségről, amivel megmutatjuk az elménknek, hogy valóban kihozhatunk magunkból mindent, ha felülvizsgáljuk a nem működő hiedelmeket és mechanizmusokat.

Kapcsolat

Várok minden modern szemléletű, magas beosztásban dolgozó vezetőt, hogy elsimítsuk a mentális akadályokat az útból.

» Telefon: (+36) 30 244 22 51
» Email-cím: info@banfiandrea.hu