Gyermek- és tinédzser coaching

A  coaching, széles körben alkalmazható, eredményes megoldás

A coaching szó először a sportban, majd az üzleti világban jelent meg, de mint minden módszer, a folyamat közben kiderül annak szélesebb körben való alkalmazása is.

Az egyszerűség és a célratörő jelleg számos különböző munkakörnyezethez képes illeszkedni és azzal együttműködni.

Vajon lehet-e egy gyermek saját sorsának irányítója?

Bár a szülői felelősségre szükség van, mégis egyre nagyobb teret kap az a megközelítés, hogy a gyermek megtanulja, mit jelent a saját életéért felelősséget vállalni, és abban tudatosan részt venni.

Amikor a szokványos lelki gondozás nem megfelelő, akkor egy újfajta megközelítési móddal kiküszöbölhetjük a hiábavaló fáradozást.

Az ifjúsági-, és gyermekcoach ebben segít.

Erőforrások

Azok a gyermekek és fiatalok, akik felismerik erőforrásaikat, néha életükben elöször megtörténik velük, hogy az apró változások új, boldogabb jövőt látnak maguk előtt. A külső szemlélő számára ezek kicsi eltérések lehetnek, de a gyermeknek vagy a fiatalnak igen jelentős lépések!

A coaching a jövőt építi, előretekint, és a megoldásra fókuszál.

Pozitív énkép

Az idősebb gyermekek különösen hajlamosak amiatt szorongani, hogy kik ők, mire képesek, és hogyan látják őket mások.

Nem mindegy, hogyan indul neki a felnőtt életnek, milyen kialakult identitás-érzete van. Stabil, vagy ingatható, erősen befolyásolható?

A coach segít felépíteni egy alternatív, lehetséges jövőt. Megtanítja a gyermeket, hogy meghallgassa saját gondolatait, szavait, és tanuljon belőlük, így tanul önmagáról, az erősségeiről, az erőforrásairól és a lehetőségeiről.

Tanácsadás a szülőnek

A szülő gyakran tanácstalan.

Néha jó lenne, ha valaki kívülről ránézne egy-egy helyzetre, és megoldást kínálna. Egyszerűbb lenne a gyereknevelés: megtudhatnánk, hogy mi számít normálisnak, mi a helyes, mit kellene teni, mit tiltani, mit megengedni… millió kérdésre megérkezne a válasz.

33 évet töltöttem gyermekek között, és három gyermeket neveltem/nevelek Ez idő alatt összegyűlt és jól működö tapasztalataimból tudok átnyújtani megoldásokat, javaslatokat Neked is!

Nem számít, hogy gyermeked mekkora, és milyen problémákat észlelsz, gyere el, és beszéljünk róla. Nyugodt körülmények között, őszitén és nyíltan megbeszéljük mi a legjobb megoldás: mint szülő a szülővel!