Gyermek- és tinédzser coaching
A széles körben alkalmazható coaching

 

A coaching szó először a sportban, majd az üzleti világban jelent meg, de mint minden módszer, a folyamat közben kiderül annak szélesebb körben való alkalmazása is.

Az egyszerűség és a célratörő jelleg számos különböző munkakörnyezethez képes illeszkedni és azzal együttműködni.

Vajon lehet-e egy gyermek saját sorsának irányítója?

Bár a szülői felelősségre szükség van, mégis egyre nagyobb teret kap az a megközelítés, hogy a gyermek megtanulja, mit jelent a saját életéért felelősséget vállalni, és abban tudatosan részt venni.

Amikor a szokványos lelki gondozás nem megfelelő, akkor egy újfajta megközelítési móddal kiküszöbölhetjük a hiábavaló fáradozást.

Az ifjúsági-, és gyermekcoach ebben segít.

 

Erőforrások

Azok a gyermekek és fiatalok, akik felismerik erőforrásaikat, néha életükben elöször megtörténik velük, hogy az apró változások új, boldogabb jövőt látnak maguk előtt. A külső szemlélő számára ezek kicsi eltérések lehetnek, de a gyermeknek vagy a fiatalnak igen jelentős lépések!

A coaching a jövőt építi, előretekint, és a megoldásra fókuszál.

 

Pozitív énkép

Az idősebb gyermekek különösen hajlamosak amiatt szorongani, hogy kik ők, mire képesek, és hogyan látják őket mások.

Nem mindegy, hogyan indul neki a felnőtt életnek, milyen kialakult identitás-érzete van. Stabil, vagy ingatható, erősen befolyásolható?

A coach segít felépíteni egy alternatív, lehetséges jövőt. Megtanítja a gyermeket, hogy meghallgassa saját gondolatait, szavait, és tanuljon belőlük, így tanul önmagáról, az erősségeiről, az erőforrásairól és a lehetőségeiről.