Tehénrúgás után
Gondolatmozdító

Tehénrúgás után

Gyermekkorom egyik kedves emléke a „Török és a tehenek” versikéje volt, amiben a török Mehemed, nem ismerte a teheneket, és amikor találkozott velük, felrúgták őt. Akkoriban jókat kuncogtam a pórult járt törökön.

Most, visszatekintve, megtaláltam ebben a kis versikében, egy mondanivalót. Ki tudja, talán nem is gyerekeknek íródott?

Engem már felrúgtak párszor azok a bizonyos „tehenek”.

Ott van példának okáért, a matek tanárom. Nem támogatta, hogy matek tagozatra jelentkezzek. Egyetlen mondat hatására rombadőlt a vágyam…

Túl közel merészkedtem valamihez, aztán hagytam, hogy felrúgjon…

Én voltam a tehén, saját magamtól kaptam meg a rúgást is. Nem ismertem a képességeimet, a vágyaimat, nem voltam még tudatos, de ami a legfájóbb, hogy nem hittem magamban…

Más vizekre eveztem, éreztem is a “rúgás helyét” évekig. Nem találtam a helyemet, elégedetlen voltam, sokáig úgy tűnt, hogy hiába keresgélem a boldogságomat…

Így van ez egy sikertelen kapcsolattal, vagy egy rosszul fizető munkahellyel, ahol ott ragadsz, mert nem hiszed el magadról, hogy többet érdemelsz. Aztán egyszer csak vége lesz, hirtelen elküldenek, és azt hiszed, összeszakad az ég…

Hosszú évek után, aztán kiderült, hogy milyen jól jön egy ilyen taszítás, mert abba az irányba lendít, ami nekünk játszik.

Ha túl sokáig dédelgeted a sérelmeidet, nem láttsz tovább az orrodnál, és nem veszed észre ennek a másik helyzetnek az ajándékait.

Én nem bánom, sőt még örülök is, hogy így alakult, mert igen jó irányba repültem. Bár éveim mentek el arra, hogy nem éltem elég tudatosan.

A múlt sérelmeit se megváltoztatni, se törölni nem lehet.

Amit megtehetsz, az az, hogy a hozzáállásodat megváltoztatod. Ha átalakítod azt, ahogyan ránézel az életedre,  valami érdekes dolog történik majd!

Amikor megismered azt, hogyan gondolkozol, mit hiszel magadról és a világról, miért reagálsz úgy, ahogy, mit szeretsz és mit nem, akkor el kezdheted másik nézőpontból megközelíteni az egészet.

Ez akkor sikerül a legjobban, amikor tudatos vagy.

A tudatosság nem született veled, azt folyamatosan erősítened és alakítgatnod kell. Más szemmel tekints rá mindenre, ami történik.

A tudatosság, más képet fest le a világról!  

A felszín, gyakran nem a valóságot mutatja. Ami alatta van, jóval érdekesebb és ezerszer többet ad hozzá az életedhez, mint azt remélhetted volna bármikor is.

Így, szerencsésnek találod talán már azt is, ami annak idején megviselt…

Nézz más szemmel, legyél tudatos: lásd, halld, éld meg az életedet!

Már többször megköszöntem magamban, a matek tanáromnak, hogy akkor lebeszélt a tervemről!

Időnként menj oda a tehenekhez, húzd meg a farkukat, mert valami nagyszerű is kisülhet belőle! Bevállalod?

Bánfi Andrea ©