Elegendő erőd van
Gondolatmozdító

Elegendő erőd van

A fejlődés, minden pillanatban történik, nincs megállás, mert az magát az élet végét jelentené. Így van a világ összerakva, és így is van jól.

Vagy a változásra, vagy a változás megakadályozására fordítod a figyelmedet.

Nincsen harmadik út.

Ez a választás szabadsága.

Nem lehet tudni, merre visz az utad, de részt vehetsz benne, amint úgy döntesz. Útközben már sok dolgot irányíthatsz: a gondolataidat, a reakcióidat, és azt hogyan cselekszel.

 

A fejlődés azt jelenti, hogy mindennap hozzáteszel valamit a mai napodhoz, többet teremtesz annál, mint ami ma van.

Szívesen landolsz a megszokottnál, de nálad előbb-utóbb eljön az a perc, amikor a változás kiabálni kezd.  Azt érzed, hogy elég volt, tovább akarsz lépni. Ez megjelenhetk a munkahelyen, egy kapcsolatodban, bárhol. Az akadályt az jelenti, hogy ragaszkodsz ahhoz, amit megszoktál, mert már ismered minden oldalról.

De amikor a lelked hangoskodik, nem hagyhatod figyelmen kívül, döntened kell.

A “hangoskodás” azt jelenti, hogy valamilyen fizikai jelzéssel hívja fel magára a figyelmet. Lehet elhúzódó rossz kedved, esetleg nyomaszthat egy érthetetlen feszültség, vagy ezek erőteljesebb változata, a depresszió, pánik, fájdalom, betegség és a baleset is idesorolható.

A lélek, nem hagyja szó nélkül, ha nem érzi jól magát.

Neked, azon az úton kell haladnod, amin Te szeretnél járni. Amikor útelágazás következik, akkor egy nehéz szakasz veszi kezdetét.

Az ösvény,ami mögötted van már nem szolgál Téged, lassan elenyészik az idővel, ott felélted a kreatív energiáidat. Nincs miből táplálkoznod.

Maradhatsz, de tudnod kell, hogy vegetálás lesz belőle.

 

Készülj fel a továbblépésre, mert nehéz lesz. Ezt azonban megkönnyítheted a hozzáállásoddal: tekints rá kalandként, jól jön a humor, a pozitív gondolatok, a segítő cselekedetek, a hála érzet… mind a társad lesz, ha ezt választod.

Nem kerülheted el a fejlődést, nem állhatsz ellen a változásnak, ezért gyűrd fel a ruhád ujját, és nézz szembe vele!

Ha azt érzed, hogy nincs elég erőd, akkor lehet, hogy  csak azt hiszed… 

Nem lehet véletlen, hogy pont annál a válaszútnál állsz, ahol most vagy.

Higgy magadban, hogy van elegendő erőd, és tudásod, mert pont ott állsz, ahol állnod kell!

Bánfi Andrea ©